Miniprix

Recicleaza becurile economice, impreuna cu miniPRIX!

By 30 November 2010 4 Comments

Becurile economice arse sau stricate nu sunt biodegradabile si trebuie duse in locuri special amenajate si nu aruncate la gunoi pentru ca ele contin substante toxice. Odata aruncate la gramada cu celelalte deseuri, becurile ajung la groapa de gunoi, unde substantele care se scurg din ele polueaza solul si apa.

Becurile fluorescente, cele cu diverse tipuri de descarcare si cele pentru iluminatul stradal contin in arzator metale grele, substante care sunt toxice. Unele contin si mercur, un element chimic foarte toxic.

Reciclarea becurilor inseamna separarea materialelor utile precum sticla sau metalul de materialul nociv, care deocamdata nu se recicleaza. Substantele nocive se depoziteaza in containere izolate, special construite pentru deseuri periculoase. In Romania exista un singur depozit de acest gen, la Slobozia.

Sticla contaminata se curata si se utilizeaza apoi, dar doar la producerea de noi surse de lumina. Spre exemplu, in privinta becurilor economice si a neoanelor, se pot recicla si refolosi materialele in proportie de 92%.Odata colectate, sursele de lumina sunt duse la o fabrica din Germania, pentru ca in Romania nu este posibila reciclarea lor, din cauza costurilor mari ale utilajelor si a cantitatii mici de deseuri colectate.

In doi ani, Uniunea Europeana va interzice total becurile cu filament, care au inceput sa fie eliminate de pe piata inca din toamna anului trecut.

Avand toate aceste lucruri in vedere, miniPRIX incearca sa respecte natura si doreste sa minimizeze impactul negativ pe care l-ar putea avea asupra ei. De aceea am apelat la firma Recolamp si ne-am instalat in cadrul companiei noastre doua cutii pentru becurile si lampile fluorescente si speram ca pe langa becurile arse din uzul intern vor mai contribuii si angajatii nostri. De asemenea toti cei care viziteaza magazinul Otopeni au acum ocazia sa recicleze becurile sau neoanele uzate. Spor la shopping, Spor la reciclat!

Sursa: Evenimentul Zilei

green miniPRIX

eco, green miniPRIX, mediu4 Comments

Leave a Reply

*
= 4 + 1