Miniprix

Topul miniPRIX al celor mai bine vandute carti pentru copii

By 26 February 2014 No Comments

Iata topul celor mai bine vandute carti pentru copii de pe miniPRIX:

1. Basme Fratii Grimm Doi frati, profesori la universitatea din Gotingen, autori a numeroase studii lingvistice, Jacob Ludwig Grimm si Wilhelm Karl Grimm sunt autorii celor mai frumoase povesti care ii incanta nu numai pe copii, ci si pe parinti.

2. Basme Hans Christian Andersen

3.  Din lumea celor care nu cuvanta – Există anumite cărţi inegalabile, esenţiale, care fac parte din zestrea noastră naţională. Generaţiile se succed, cu obiceiuri, educaţie, modă diferite, ordinea socială se schimbă, viaţa aduce elemente noi, dar numitorul comun al eternităţii noastre îl reprezintă şi aceste nepreţuite cărţi.
„Din lumea celor cari nu cuvântă se poate ceti, fără concesii şi fără dezamăgiri. Se poate mai frumos elogiu astăzi? Nu e o carte bună; e mai mult şi mai puţin decât atât: e o carte frumoasă. Şi nu ştiu câte din cărţile ceasului ei ar putea primi acest adjectiv, spus cu deplină sinceritate.” – MIHAIL SEBASTIA

4. Cele mai frumoase nuvele – Barbu Stefanescu Delavrancea

5. Povesti, povestiri, amintiri – Ion Creanga „Ceea ce uimeste si seduce cu precadere in Amintiri din copilarie este puterea privirii de a calatori nestingherit, incoace si-ncolo, in acest univers launtric, fie evocand poznele lui Nica de parca ar fi vazute chiar cu ochii copilului de odinioara, fie alunecand, in treacat, peste melancoliile scriitorului adult.

Povestile lui Creanga sunt delectabile deopotriva pentru copii si pentru adulti. Insa numai cei din urma le pot gusta pe deplin savoarea. Creanga pare a nu-si fi batut capul sa inventeze povesti: avea destul material la indemana ca sa mai fie nevoie de asa ceva. Cat datoreaza el creatiei folclorice anonime si cat ii este aceasta tributara dupa publicarea povestilor si absorbtia – sau reintoarcerea – acestora in circuitul oralitatii e o chestiune ce poate interesa migaloase cercetari erudite. Farmecul povestilor lui Creanga nu sta in inventie – cel mult, aici si-a spus cuvantul selectia facuta de scriitor dintr-un inventar disponibil atat de bogat. Ceea ce atrage si cucereste, in primul rand, e «punerea in scena» – nemaivorbind de darul rostirii plastice, suculente, atat de mult comentat si analizat.“ – Liviu Papadima

6. Basmele romanilor – Petre Ispirescu

7. Heidi – Johanna Spyri Bucurandu-se de o larga popularitate si beneficiind de numeroase reeditari si transpuneri pe micul si marele ecran, Heidi (1880) este impresionanta povestire a „fetitei muntilor“, inspirata din copilaria Johannei Spyri (1827-1901), petrecuta in tinutul Hirzul din Elvetia.
Destinul o poarta pe Heidi la oras, in apropiere de Frankfurt, unde va intalni prietenia adevarata si o alta viata decat cea cu care fusese obisnuita. Dar dorul de munte, de Unchiul de pe Alm, de bunica, de Peter o va face sa tanjeasca mereu dupa tinutul miraculos al Alpilor elvetieni si dupa viata minunata traita acolo.

8. Gavroche si Cosette – Victor Hugo

9. Pinocchio – Carlo Collodi

Carlo Collodi, pe numele adevărat Carlo Lorenzini, (n. 24 noiembrie 1826 în Florența Italia; d. 26 octombrie 1890 în Florența Italia) a fost un scriitor și ziarist italian, autor al unor unor cărți didactice pentru copii.

El este autorul celebrului roman Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino. Numele pseudonimului său vine la satul Collodi, situat între Lucca și Pistoia, unde s-a născut mama sa Angela Orzali, și unde și-a petrecut și el o bună parte din copilăria vieții lui.

Romanul Pinocchio ne povestește la început despre Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orășel italian, care găsește într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care cioplește o păpușă de lemn pe care o botează Pinocchio. Așa începe povestea lui Pinocchio, o păpușă de lemn, care trece printr-o mulțime de peripeții, din care învață ce înseamnă să fii bun și ascultător. Drept recompensă, „Zâna cea Bună” îl va transforma într-un băiețel adevărat.

10. Spargatorul de nuci – E.T. Hoffmann E.T.A. Hoffmann(1776-1822), scriitor si compozitor romantic german, este cunoscut mai ales pentru romanele Parerile despre viata ale motanului Murr si Elixirele diavolului. Un maestru al genului fantastic, Hoffmann stie sa strecoare irealul in cele mai banale intamplari, intr-un fel cat se poate de verosimil. Elis Frobom, tanarul marinar din nuvela “Minele din Falun”, e fermecat de povestile unui misterios personaj despre minunatiile din galeriile subterane.

11. Albumul bebelusului meuNasterea bebelusului, primul sau zambet, primul sau dinte si toate intamplarile semnificative din viata sa, pana la varsta de trei ani…
Albumul bebelusului meu, oferit de editura CORINT JUNIOR in colaborare cu reputata editura Nathan, va ajuta sa nu uitati niciunul din toate aceste evenimente dragi si importante pentru fiecare familie. Notarea celor mai frumoase amintiri si adaugarea celor mai sugestive fotografii vor fi o adevarata placere, datorita nenumaratelor pagini cu ilustratii elegante.Iar cand bebelusul se va face mare, veti rasfoi impreuna acest album care ilustreaza primii sai ani de viata si veti savura toate aceste insemnari.

12. Colt Alb – Jack London “Pădurea de molift negru şerpuia mohorîtă de-a lungul malurilor înghețate. Vîntul despuiase de curînd arborii de veşmîntul lor alb de gheață, şi în lumina palidă a asfințitului, trunchiurile negre, prevestitoare de nenorocire, păreau că se pleacă unul spre altul. O tăcere nemărginită domnea asupra întinderii şi întreg ținutul nu era decît o pustietate nesfîrşită şi fără de viață, încremenită, atît de însingurată şi rece, că nici tristețe nu mai trezea. Te îmbia parcă să rîzi, dar un rîs ce înfiora mai mult decît orice tristețe, un rîs fără voioşie, ca zîmbetul sfinxului, un rîs rece ca gheața, în care sălăşluia ceva din grozăvia celor nestrămutate. Era Wildul1, sălbaticul wild de la miazănoapte, cu inima de gheață.”

13. Basme – A.S. Puskin

14. Cheita de aur. Buratino – Aleksei Tolstoi uratino este personajul principal al cartii Cheita de aur, sau Aventurile lui Buratino, scrisa de Alexei Nikolaevici Tolstoi. Inspirat de povestea “Aventurile lui Pinocchio”, de Carlo Collodi, Buratino este, la origine, un personaj din “commedia dell’arte”, un tip de teatru popular al mastilor, aparut in Italia secolului al  XVI-lea.

15.  Amintiri din copilarie – Ion Creanga „Creangă este o expresie monumentală a naturii în ipostaza ei istorică ce se numeşte poporul român sau, mai simplu, este poporul român însuşi, surprins într-un moment de genială expansiune…” – GEORGE CĂLINESCU

16. Fabule – Lev Tolsoi

17. Lecturi alese – Antologie literara clasele I – IV

18. Cartea junglei – Rudyard Kipling

19. Fluierul fermecat si alte povesti – Alexandre Dumas

20. Pagini alese – Mihai Eminescu

 

 

 

Leave a Reply

*
= 4 + 7