FASHION

Camasa, eterna poveste

By 3 September 2015 No Comments

Camasa uniDin vremea Imperiului Roman, cand se purta lunga, cu curea stransa in talie, pana la curtile marilor regi, ca Ludovic al XIV-lea sau FIlip al IV-lea al Spaniei, unde facea parte din adevarate ritualuri, camasa, alba, in vremurile acelea, si-a inceput calatoria in lumea modei, pana astazi, cand a ajuns sa fie nelipsita din garderoba noastra.

Mi-aduc aminte ca bunicul avea camasile “alea bune” brodate de bunica, pe piept si la mansete, si se imbraca in fiecare duminica sau zi de sarbatoare; mandru se aranja in oglinda mica de pe prispa si pleca la fluierat, la balta.

Mai tarziu, prin anii ’80-’90, mi-l amintesc pe tata, care avea un sifonier plin cu camasi clasice, asezate de mama pentru fiecare zi a saptamanii “Ziua si camasa, nici presedintii nu cred ca au asa”, spunea mama de fiecare data cand calca, la dunga, camasile.

Astazi, toti barbatii din familie, ma trimit sa le cumpar camasi:  “sa fie in carouri, uite ca asta:

Camasa in Carouri

vezi aici

Da, ai grija, sa fie Regullar, nu Slim, sa nu mi se vada burta”

De multe ori, indraznesc sa fiu mai creativa si aleg, camasi mai colorate:

vezi aici

vezi aici

Sunt incantati, mai ales tinerii, ca spun ca se simt ca in Hawaii.

Cand e vorba de petreceri, e panica maxima cu camasile; aia e prea stramta, ma roade la gat, ia cravata, pune cravata, da-mi butonii, nu ii mai vreau…off …si asa , am gasit o solutie: o camasa uni, la fel, Regullar, obligatoriu, cu maneca lunga, careia ii pun intodeauna un papion rosu:

 

Cam asa aleg eu camasile, desigur, intoteauna, de pe miniprix.ro  si toata lumea este fericita!

Voi cum alegeti camasile ?

 

 

 

 

Leave a Reply

*
= 3 + 8