Tinuta de festival: ce sa porti ca sa te simti tu insati

Constanta, Bontida, Cluj, Garana, Bucuresti, Targu Mures sau Iasi. Tara noastra a devenit un hot-spot al distractiei, iar sezonul festivalurilor dureaza cat e vara de lunga. Daca ti-ai luat deja abonament la evenimentul preferat si ai rezolvat si cazarea, poti incepe sa pui la punct cel mai important detaliu al acestei experiente: tinuta ta de festival.

Cu zeci de mii de oameni care vor fi prezenti alaturi de tine, cu siguranta vei avea nevoie de cele mai bune idei pentru a iesi cu adevarat in evidenta. Daca atmosfera de festival depinde de vibe-ul fiecarui participant in parte, iar artistii sunt presati sa faca un show memorabil, responsabilitatea tinutei tale iti apartine in totalitate. Cateva ponturi inspirate te pot ajuta sa gasesti cea mai buna formula.

 

Nu confunda festivalul cu un eveniment de cosplay 

Toti vrem sa iesim in evidenta, dar ar fi de preferat sa o facem intr-un mod pozitiv. Un festival muzical este ocazia perfecta de a evada din conventii si de a te imbraca asa cum nu ai face-o in mod normal. Toate elementele pe care le vei alege, de la piesele vestimentare, incaltaminte si accesorii, pana la make-up si hairstyle trebuie sa fie speciale si sa radieze atmosfera de vacanta.

Cu toate acestea, tine cont de faptul ca doar o tinuta care se incadreaza in stilul tau te va prinde bine si iti va conferi un aer de degajare. Nu confunda un eveniment ce iti poate pune in valoare creativitatea cu o reuniune a cosplayerilor pasionati de jocuri video si de animatii. Costumatiile cu specific tematic nu te vor pune in valoare, ci te vor transforma intr-o curiozitate a festivalului. Daca nu stii cu ce sa incepi, alege un tricou colorat, la care poti adauga toate celelalte elemente.

 

Transforma o anumita piesa in vedeta tinutei tale

Tot ce vei purta la festival va trebui sa fie bine ales, dar ochii celorlalti participanti vor fi atrasi, in primul rand, de o piesa aleasa, care sa contrasteze cu intregul ansamblu sau care sa-l puna in valoare cu adevarat. Daca tot vrei sa iesi in evidenta, ar fi ideal sa incluzi in tinuta ta un „carlig”, care sa le semnaleze tuturor ca ai un stil aparte. Poti alege o palarie extravaganta, care nu doar sa te apere de soare, ci si sa fie complementara formei fetei tale.

O pereche de espadrile iti va conferi comoditate si un aspect degajat, dar daca lookul este mai glam, poti merge pe varianta unor sandale joase casual, cu talpa moale. Poate ca bijuteriile sunt accesoriile tale preferate cand vine vorba de a condimenta o tinuta. Alege un set de bratari sau un colier lung, cu pietre pentru a sublinia asa cum trebuie un outfit de vara.

 

Alege doar ce ti se potriveste cu adevarat

Nu uita ca esti la festival ca sa te distrezi. Atat timp cat te vei simti bine cu tinuta ta, vei avea chef de distractie si nimic nu te va stanjeni din a petrece ore intregi in fata scenei. Alege topuri fara umeri, tricouri lungi sau camasi largi si vaporoase din fibre naturale. Toate acestea se vor potrivi de minune cu o pereche de pantaloni scurti sau cu o fusta-pantalon. Pentru serile in care ploaia si-ar putea face aparitia, tine la indemana o pelerina impermeabila, iar pentru ca frigul sa nu te cuprinda, imbraca o geaca din denim.

Nu merge pe varianta unui styling complicat, cu piese aglomerate si cu texturi care nu se potrivesc. De asemenea, este bine ca franjurii sa fie prezenti la nivelul unui singur element al tinutei, cum ar fi geanta sau bluza. Oricare ar fi preferintele tale cromatice si indiferent de croiala in care te simti cel mai bine, cel mai important este sa porti mereu pe buze un zambet sincer.

Tinuta ta de festival va avea o misiune dificila. Orice outfit trebuie sa fie cool pentru un efect maxim, comod pentru ore intregi de dans si sexy pentru a-ti pune in valoare frumusetea. Cu sfaturile de mai sus poti avea siguranta ca vei face o alegere buna.

 

Credit foto: Shutterstock

Leave a Reply

*
= 5 + 9