Miniprix

Aventura miniPRIX in inima Moldovei

By 28 March 2011 16 Comments

Asa cum v-am promis revenim cu amanunte despre excursia noastra spre inima Moldovei, catre locuri cu mare incarcatura spirituala, adevarate izvoare de istorie si credinta.

A fost o calatorie minunata, am avut ocazia sa vizitam cinci dintre cele mai frumoase manastiri din Romania: Manastirea Secu, Sihastria, Agapia, Varatec si Manastirea Neamt, adevarate perle ale coroanei intre lacasurile otodoxe. Bunul  D-zeu a vrut sa binecuvanteze Moldova cu  domnitori viteji si harnici care sa ridice in numele sau lacasuri atat de minunate spre care sa ii fie drag sa-si coboare ochii dumnezeiesti si de care sa ne bucuram si noi astazi.

Am pasit cu emotie pragul fiecarei manastiri, am intalnit oameni deosebiti, oameni cu har de la Dumnezeu, care cu pildele si invaturile lor si-au pus amprenta adanc pe sufletele noastre.

In drumul nostru am poposit la casa memoriala „Ion Creanga” unde ghidul ne-a vorbit ‘in dulcele grai moldovenesc’ despre viata si opera marelui povestitor. Ne-a saltat si noua inima de bucurie, amintindu-ne de copilarie cand toate […]mergeau după plac, fără leac de supărare, de parcă era toată lumea a mea”.

Si cum calatorului ii sade bine bine cu drumul, am pornit mai departe si am poposit la Cetatea Neamt unde am pasit parca in istorie, ne-am intors in timp pe vremea cand cetatea era inca locuita de vitejii epocii. Sala de judecata, sala de sfat, sala armelor, 21 de spatii în care se vorbeste despre istoria întreaga a cetatii de la prima atestare documentara.

Am selectat pentru voi cateva impresii culese de la distinsii calatori si cateva fotografii mai mult decat graitoare.

In speranta ca v-a placut povestea calatoriei noastre, va invitam data viitoare sa plecam la drum impreuna.

Lili a spus: Daca timpul s-ar opri/Eu la Secu as poposi/Sa ma rog pentru copii/Dar si pentru miniPRIX

Alexandru a spus: Am fost fascinat de splendoarea locurilor si foarte impresionat de oamenii alaturi de care am plecat in aceasta minunata excursie.

Elisabeta a spus: Am fost impresionata placut de colectivul miniPRIX si fascinata de excursia organizata in locurile de cult din zona Moldovei

Eleonora a spus: Avem o tara minunata cu asezari minunate, cu locuri minunate pe care nu credeam ca o sa am ocazia sa le vad .Le-am vazut si sunt impresionata.

Luminita a spus: A fost o excursie extraordinar de interesanta, prin locuri minunate, pline de energie pozitiva si cult, unde am intalnit oameni foarte primitori. Am reusit cu totii sa formam “un intreg” in adevaratul sens al cuvantului, un intreg – adanc si profound, impresionat de aceste locuri, de oameni si mai ales de ghidul nostru insotitor, care a facut din acesta excursie un miniconcediu relaxant si foarte placut. Trebuie sa va spun ca in acesta aventura am fost insotita de fetita mea in varsta de 5 ani si jumatate, care in ciuda faptului ca este un copil tare zvapaiat si nebunatic, a fost extraordinar de impresionata , atenta si dornica sa afle cat mai multe informatii.

Cerasela a spus : As incepe cu un proverb”Cel intelept asculta si isi largeste cunostintele si cel priceput isi insuseste sfaturile intelepte”asa cred ca multi dintre noi cei aflati in acest mic pelerinaj am fost pur si simplu marcati de aceste frumoase monumente ale MOLDOVEI.Traiesti o experienta mirifica si plina de invataminte de la oameni care sunt plini de harul lui Dumnezeu.Ar trebui ca fiecare roman sa paseasca macar o data pragul uneia dintre cele cinci manastiri :Secu,Agapia,Varaticu,Neamt.

Raluca a spus : Pot spune ca a fost o calatorie “La suflet” , care ne-a linistit, ne-a incarcat cu putere, si care ne-a amintit de cateva locuri minunate ale tarii noastre. Am întalnit oameni deosebiti, care impreuna cu povestile si invataturile lor cu siguranta vor ramane in sufletul nostru, iar echipa miniPRIX a ridicat excursia pe primul loc in top. Cu siguranta voi merge si in alte excursii.

Echipa mini’s a spus: Astazi, in mod sigur, sufletul nostru este un pic mai bogat.  Nordul Moldovei, loc plin de istorie si credinta, ne-a adus in suflete pace si caldura. Aer curat si credinta, relaxare si impacare sufleteasca, cate putin din fiecare loc vizitat! Va multumim pentru ca ati contribuit la acest lucru!

La plecareIngerasul a intrat pe poarta manastiriiManastirea SihastriaManastirea AgapiaCetatea NeamtCetatea Neamt1Cetatea Neamt2La plecare cu Staretul Manastirii Secu

16 Comments

Leave a Reply

*
= 4 + 4