Miniprix

Ice-cream hues

By 15 March 2012 No Comments

Cine ne dicteaza cum sa ne imbracam? Noi singuri ar fi raspunsul correct, dar oricat am fi inclinati sa spunem ca ne cream un stil vestimentar propriu, suntem mai mult sau mai putin influentati de o tendinta sau o personalitate. Vedem ce se intampla pe podiumuri, absorbim siluetele, culorile apoi ne adaugam amprenta proprie daca putem. Daca nu, vom fi pierduti in dictatura unui trend, fara sa stim daca ne reprezinta sau nu. Intotdeauna trebuie sa ne gndim la personalitatea noastra si sa intelegem respective tendinta, daca rezoneaza cu noi sau nu, si nu sa o adoptam doar pentru a da bine in societate.

 

 

 


 

 


 

Vara trecuta, am avut de a face masiv cu blocurile de culoare. Peste tot numai fuste albastre, asortate cu bluze de voal de culoarea mandarinei sau rosu violent impreunat cu un violet  acid si un strop de galben lamai. Uniforme de culori, iar intrebarea mea e de ce au avut atunci femeile indrazneala sa adopte atat de multe culori una peste alta, si deloc in sezoanele precedente?


Pe langa tema de culoare, tendintele se dau si in silueta, moda mereu intorcandu-se la cate o epoca trecuta iar rareori vedem avantgarda. Am avut anii ’70, toamna asta anii ’60 au facut furori iar primavara aceasta vom avea siluetele simple, dar diafane din epoca jazz-ului.

 

Daca primavara si vara trecuta a fost explozie de culoare, anul acesta vom avea parte de o primavara pastelata, romantica, cuminte. Culorile s-au potolit, designerii au propus culori luminoase si tinere si nicidecum plictisitoare.

Lila, roz pal, verde menta, bleo, galben pai, somon sau ivoar, toate sunt culori ce reprezinta o femeie romantica si suava, ii pune in valoare delicatetea si denota un aer de timiditate incantatoare, atractiva ,ca un boboc de floare.

Culorile pastelate sunt déjà prezente in colectiile din magazine, atat in colectiile feminine cat si cele casual-sport, cu notele clasice de negru si alb, mereu in acompaniament.

 

 

 

 
Articol realizat de Oliviana

thewonderfashion.blogspot.com

Leave a Reply

*
= 3 + 6