LIFESTYLE

Top 5 povești de dragoste, din cărți și din realitate

By 10 February 2016 One Comment

Când cineva spune că a iubit ca-n filme,

la ce te gândești?

La pasiune,  la intrigă, la fluturi în stomac și norișori roz și pufoși ! Dar și filmele astea, sunt făcute după cărți sau după fapte reale. Și cât de bine e să te trezești  într-o dimineață, să iți iei cafeaua în pat cu o prăjitură alături și să citești sau să vezi povești de dragoste.

Literatura, istoria, dar și viața de zi cu zi , ne-au oferit de-a lungul vremii, sute de  exemple de iubire necondiționată.

Noi am ales 5 povești de dragoste de vis, dar și din realitate.

Top 5 povești de dragoste

 1. Romeo și Julieta de William Shakespeare

  -“Aripile iubirii mă-nălțară. Nu-i zid să poată stânjeni iubirea. Iubirea-ncearcă tot ce iartă firea iubirii…și de aceea nu mă tem“.(Romeo si Julieta, traducere de St. O. Iosif). Tineri îndrăgostiți, copii a două familii bogate și rivale, îngenunchează societatea prin curajul lor nebun de a face orice pentru o clipă de iubire. Nu pot trece peste prejutecățile neamului Capulet și nici peste regulile celor din neamul Montague, și aleg eternitatea ca loc de împlinire. Așa, Romeo și Julieta, este una din cele mai cunoscute povești de dragoste. Romeo si Julieta

 1. Love Story (Poveste de dragoste) de Eric Segal

  “În dragoste să nu îți pară rău pentru nimic, niciodată.” Oliver Barrett IV și Jennifer Cavalleri  sau Preppie si Jenny, au marcat generații întregi cu iubirea lor. Cartea sau filmul? Așa ne întrebau la școala când ne pregăteam pentru bacul la engleză.  Doi studenți din medii sociale diferite, pe care soarta, într-un final, îi desparte tragic. Rămâne după ei cea mai emoționantă dintre multe povești de dragoste. 

 1. Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

  de Camil Petrescu 

  “Acei care se iubesc au drept de viață și de moarte unul asupra celuilalt” O poveste clasică din literatura româneasca, Stefan Gheorghidiu și Ela. Un intelectual inadaptat și o femeie frumoasă. O poveste de dragoste pasională care se stinge, brusc, așa cum a și început. Rănile războiului, dar și banii, distrug pasiunea lui Ștefan pentru conceptul de iubire. 

 1. Sophia Loren și Carlo Ponti 

  “Încă mi-e dor de soțul meu, dar el este mereu cu mine. Vorbesc cu el. Când sunt în familie, ne uitam la scaunul pe care obișnuia el să se așeze și aproape că ne așteptăm să intre în încăpere” Jumătate de secol de iubire, între o femeie frumoasă și un producător bogat. Cam așa ar părea la prima vedere.  Dincolo de toate astea, însă, familia a definit această poveste de dragoste și a demonstrat că pentru o iubire eternă, diferența de vârstă, nu este un impediment. 

 2. Printul William si Ducesa Kate

  “Nimeni nu va locul mamei mele, ce a făcut ea a fost fentastic.Este vorba despre faptul că noi o să ne facem propriul nostru viitor si propriul nostru destin, iar eu si Kate, ne pricepem tare bine la asta” Una din acele povești de dragoste  la care visează orice tânară. Prințul care a ales o fată obișnuită, dar frumoasă, pe care a luat-o de soție și cu care pare că va trăi fericit până la adânci bătrâneți.

 
Sursa foto- Shutterstock

 

One Comment

 • Alexandra says:

  “La bine si la rau pentru totdeauna”, acesta este motto-ul relatie mele cu actualul meu iubit.De ce? Prentru ca in momentul in care ne am cunoscut el avea grave probleme de sanatate, la scurt timp a fost internat si in spital dar desi abia ne cunoscusem, nu m-am speriat, nu am fugit, am ramas langa el pentru ca asa am asimtit, pot zice ca a fost dragoste la prima vedere. Si el este alaturi de mine indiferent de situatie si ma ajuta atat cat poate si ii multumesc.
  Intre timp se simte mai bine si astfel pe 13 februarie 2016 implinim 2 ani se relatie.
  Si indiferent cat obstacole am avut de infruntat suntem impreuna si suntem fericiti, pentru ca iubirea este cea mai importanta si singura care te poate face sa mergi mai departe.

Leave a Reply

*
= 5 + 9